Webbinarier: Vilket ledarskap krävs för att motivera medarbetare att vilja lära nytt?

Närmare en tredjedel av ledare på svenska fastighetsbolag tycker det är svårt att motivera sina medarbetare att vilja lära nytt. Det visar Fastighetsbranschens Utbildningsnämnds enkät Fråga Branschen som gick ut tidigare i år. Framför allt är kompetensutvecklingens relevans för den enskilda medarbetaren något som ledare måste kommunicera tydligare.

Med utgångspunkt i frågan om vilket ledarskap och vilken typ av organisation som behövs för att främja ett livslångt lärande kommer vi att hålla i två webbinarier för att belysa frågan från olika perspektiv och få ta del av kunskap från experter.

”Ledarskapet spelar en väldigt viktig roll för branschens kompetensutveckling och jag ser fram emot att få hålla i dessa webinarirer för att få reda på mer om utmaningar men också om goda exempel och insikter som kan hjälpa vår bransch framåt.” säger Therese Malmgren, utvecklingsledare på FU.

Therese Malmgren, Utvecklingsledare Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Webinarierna hålls digitalt via teams och du är varmt välkommen att anmäla dig via länkarna här nedan.

5 september: Hur väcker vi medarbetarnas lust att lära?

Varför har ledare och företag ibland svårt att motivera sina medarbetare att lära nytt? Vilket ledarskap och vilken organisation krävs för att få medarbetare att vilja utvecklas och ta egna initiativ? Och vilka konkreta metoder kan man använda för att främja motivation och kompetensutveckling?

Vi gästas av Albert Lannerstad som arbetar med ledningsgruppsutveckling och rådgivning för organisationer inom fastighetsbranschen och andra branscher. Albert leder även Sveriges Allmännyttas vd-program. Vi gästas också av Josefin Berge som är HR-chef på Kustbostäder och som jobbar dedikerat och strategiskt med kompetensutveckling bland medarbetarna.

Varmt välkommen!

När: Den 5 september kl. 08.30 – 09.15
Var: Digitalt webinar via Teams.

Gäster: Josefin Berge, HR-chef Kustbostäder och Albert Lannerstad, Ledarskapsutvecklare

Anmälningslänk: https://events.teams.microsoft.com/event/6dc1dad1-9d08-4d6a-ae99-cd84a1a89070@5d0e89e4-c4fe-4e3c-81c5-35200dde5e1c

12 september: Hur skapar vi utrymme för utveckling och lärande i arbetet?

Hur kan vi skapa aktiviteter för att främja ett livslångt lärande i en bransch som befinner sig mitt i en omfattande omställning? Hur tar man tillvara på den tysta kunskapen som finns i verksamheten och vilken organisationsstruktur behöver man upprätta?

På FUs webbinar gästas vi av forskarna Katrin Skagert och Anna Williamsson från RISE (Research Institutes of Sweden) som berättar om deras senaste forskning inom livslångt lärande och kopplar det till den viktiga omställningen som fastighetsbranschen står inför. Anna arbetar med arbetslivsforskning och Katrin har i många år arbetat med kompetensförsörjnings- och ledarskapsfrågor.

Varmt välkommen!

När: Den 12 september kl. 08.30 – 09.15

Anmälningslänk:
Gäster: Katrin Skagert och Anna Williamsson, forskare RISE

Anmälningslänk: https://events.teams.microsoft.com/event/34854703-5ce3-4a57-b4f9-64fed72abc1b@5d0e89e4-c4fe-4e3c-81c5-35200dde5e1c