Fastighetsbranschen

Vår bransch handlar om att ta hand om och utveckla fastigheter för att göra det bättre för människorna som vistas i dem.

Alla olika byggnader, och framförallt alla olika verksamheter som ryms där, ställer varierande krav på oss som arbetar i fastighetsbranschen. Vårt jobb är att ta hand om fastigheter och rusta dem inför framtiden. Det är också vårt uppdrag att se till att människorna som verkar, bor och vistas i och kring dem får en vardag som blir bättre. Vi ska använda och hålla oss uppdaterade kring ny teknik och nya sätt att arbeta ännu mer hållbart.

Det innebär att det finns plats för en mängd olika kompetenser och en mängd olika människor i vår bransch. Du som vill arbeta inom branschen kan räkna med varierade arbetsdagar, frihet att planera ditt eget jobb och en tillvaro med trygga anställningar där det finns goda möjligheter att vidareutvecklas och byta yrkesroll om du får lust.

Vi kommer alltid att behöva fastigheter till butiker, kontor och för att ha någonstans att bo och de kommande åren behöver vi förstärkning med 10 000 personer som inte finns i branschen idag (när filmen gjordes så hade vi inte tillgång till de senaste siffrorna).

Läs mer om fastighetsbranschen, yrkesroller och utbildningar på www.jobba-i-fastighetsbranschen.se