Fastighetstekniker i fokus på Yrkes-SM

”Årets Yrkes-SM känns verkligen som en nystart och det var fantastiskt att få träffa så många intresserade ungdomar och introducera dem för vår bransch” säger Emil Bood, verksamhetschef på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd.

Yrkes-SM 2022 ägde rum i Växjö 10-12 maj och Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd var på plats för att tillsammans med företag och skolor lyfta yrkesrollen fastighetstekniker samt kommunicera jobba-i-fastighetsbranschen.se. Evenemanget slog publikrekord med hela 22 403 åskådare, flest besökare någonsin i Yrkes-SM:s historia.

Carina Lundström, utvecklingsledare på FU har varit en av de ansvariga för planeringen inför eventet:

”Det var väldigt roligt att äntligen ha fått närvara på Yrkes-SM. Inte minst eftersom man här får chansen att träffa en del av framtidens arbetskraft inom vår bransch. Men också för att se hur engagerade våra samarbetspartners har varit i kontakten med ungdomarna. Så därför vill jag rikta ett stort tack till Växjö Bostäder, Växjö Fastighetsförvaltning, Schneider Electric, samt Rönnowska Skolan för deras fantastiska representation och introduktion till fastighetsteknikeryrket.”