Glad sommar!

Äntligen är Sommaren här på allvar och vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd, FAVAL och jobba-i-fastighetsbranschen.se vill passa på att tacka alla som vi har haft förmånen att fått träffa, jobba med och lära oss nya saker av under våren.

Trots en viss oro i omvärlden så har våren ändå präglats av att äntligen få träffas obehindrat och därmed fortsätta att pågående projekt och ta del av nya möjligheter, inte minst inom utbildningsområden för vår bransch. 

”Några av alla de saker jag gläds över är att antalet utbildningsplatser som MYH beviljat för att trygga fastighetsbranschens kompetensbehov fortsätter att ligga på en bra nivå. Sen känns det både roligt och spännande att Sobona tar plats i FUs styrelse vilket innebär att vi får ännu större möjligheter att trygga fastighetsbranschens kompetensförsörjning.säger Emil Bood, verksamhetschef för FU.

Carina Lundström, utvecklingsledare på FU: ”För mig så har det varit fantastiskt att få komma ut och återigen få träffa alla härliga människor som utgör våra regioners kompetensråd. Vikten av deras bidrag för definiera branschens framtida kompetensbehov kan inte nog understrykas och jag vill passa på att uppmana fler att ansluta sig.

”För FAVALs del så är det självklart glädjande att vi redan nu i juni har fått 12 nya testledare och 3 nya testcenter. Det innebär att fler människor kommer att få möjligheten att validera sina yrkeskunskaper inom fastighetsbranschen.” säger Mikael Mossberg, projektledare för FAVAL.

James Johnson är samordnare för FAVAL: ”En sak som jag tycker är roligt är att vi har kommit igång med vårt UPPKOMprojekt. Det ska utmynna i ett yrkesråd där vi samlar experter inom digital fastighetsautomation från både fastighetsbranschen och utbildningsanordnare. Jag hoppas kunna återkomma med mer information om det i höst.”.

”För mig som är relativt ny så tycker jag att det var otroligt spännande att få träffa framtidens medarbetare på Yrkes-SM genom jobba-i-fastighetsbranschen.se. Där fick vi fina möjligheter att kommunicera vår yrkesroll fastighetstekniker tillsammans med väldigt kompetenta utbildningsanordnare och företag i branschen. En intensiv men perfekt introduktion till branschen för mig. Sen är det ju såklart kul att få starta upp jobba-i-fatighetsbranschen.ses nya TikTokkonto som jag hoppas ska utvecklas till en viktig kanal för att nå våra målgrupper.” säger Tom Hansen, kommunikationsansvarig på FU.   

Under juli månad kommer vi att ha begränsad bemanning på FUs kansli, men det går bra att kontakta oss på info@fastun.se eller vår växel på telefonnr 08-564 80 650. Glad Sommar önskar Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd.