Nyhetsbrev augusti/september 2023

Efter en härlig men regnig sommarledighet är vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) nu i full gång med höstens aktiviteter. Till exempel så börjar våra kompetensråd för i höst om några veckor, fastighetsbranschens valideringsverktyg FAVAL uppdateras och så jobbar vi vidare med att lyfta fastighetsbranschen och dess yrkesroller på exemplevis tiktok där vi närmar oss en miljon avtryck. Dessutom har vi glädjen att kunna expandera vår verksamhet och söker därför en ny utvecklingsledare som tillsammans med oss kan bidra till att fler människor blir anställningsbara med rätt kompetens.


Kompetensförsörjningsfrågor på agendan i Almedalen

I slutet av juni medverkade FU på Business Arena i Almedalen. Förutom att ta del av intressanta föreläsningar, nätverka och diskutera kompetensförsörjning med företag och myndigheter så deltog vi även  i två intressanta seminarier med fokus på framtidens kompetensförsörjning. Där berättade vi bland annat om vår kompetensbehovsundersökning samt hur branschen via tre enkla steg kan få fler människor att intressera sig för, utbilda sig till och stanna kvar i vår bransch. 

Du ser båda seminarierna här.


FAVAL säkerställer digitala kompetenser vid validering

Vi på FU har under två års tid deltagit i ett projekt kallat UPPKOM för att tillsammans med branschens experter definiera vad som kommer att krävas av framtidens medarbetare, inte minst vad gäller digitaliseringen. Som ett resultat av detta kommer vårt valideringsverktyg FAVAL att uppdateras med de senaste kompetenskraven vad gäller digitalisering inom fastighetsbranschen. Detta innebär också att godkända validander nu har möjlighet att få ytterligare bevis på sina digital kunskaper. Mer information kommer i höst men tills dess så kan u läsa mer om FAVAL här.


Vi söker en utvecklingsledare

Vi på FU har glädjen att kunna utöka vår verksamhet och söker därför en ny utvecklingsledare som kan hjälpa oss med branschens kompetensfrågor.

Är du duktig på utvecklingsarbete, kan fastighetsbranschen och vill skapa möjligheter för fler människor att utbilda sig till våra yrkesroller? Då vill vi gärna höra från dig!

Du hittar vår annons på LinkedIn här.


På gång i övrigt

Som en del i vårt arbete med att förstå branschens kompetensbehov bättre kommer vi i höst att börja undersöka trender inom kompetensförsörjning, kompetensutveckling och rekrytering. Vi hoppas att du och ditt företag vill vara med och bidra till ytterligare insikter om branschens kompetensbehov.

Dessutom kommer vi att träffa studie- och yrkesvägledare från olika regioner runtom i landet, bland annat genom ett webinarium som vi just nu planerar tillsammans med andra yrkesnämnder.

Avslutningsvis så kan vi också säga att varumärkesarbetet som vi har arbetet med under året börjar ta form och vi hoppas att kunna presentera det i slutet av det här året eller i början av nästa.

 Har du några frågor om vår verksamhet eller vill uppmärksamma oss på något som rör fastighetsbranschen, dess kompetens och utbildningar, tveka inte att höra av dig till oss. Du hittar alla våra uppgifter på fastun.se  och du får gärna följa oss gärna på våra sociala medier där vi berättar med om vår verksamhet och svarar på frågar.