Träffa oss på Yrkes-SM i Karlstad!

Den 23 april startar Yrkes-SM i Karlstad och vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) kommer att delta genom fastighetsbranschen.nu för att berätta fastighetsbranschen, dess yrkesroller, utbildningar och möjligheter.

Vi på FU är väldigt glada över att återigen få möjligheten att delta på Yrkes-SM. Yrkes-SM är ett storslaget evenemang som ger besökarna möjligheten att upptäcka, utforska och prova på olika yrken. Under dagarna kan besökarna följa de som tävlar för att se Sveriges yrkesskickligaste ungdomar göra upp om SM-titeln inom en rad olika yrken. Alla kan ha roligt på Yrkes-SM, både som elev, förälder, jobbsökande, yrkesväxlare, lokal företagare, skolanställd, anhörig till tävlanden, allmänt intresserade och alla däremellan.

fastighetsbranschen.nu kommer att ha en monter i den stora huvudarenan där vi tillsammans med KBAB, Kristinehamnsbostäder NWT fastighet och Akademiska Hus kommer att träffa besökare för att berätta om vår bransch, yrkesroller, utbildningar och möjligheter. De tre förstnämnda kommer dessutom att erbjuda ungdomar i högstadieåldern möjlighet att ansöka om PRAO-plats, något vi på FU är extra glada över att kunna bidra till.

Förutom själva monterverksamheten så kommer vi även att hålla i dagliga korta seminarier om fastighetsbranschen på Yrkes-SMs scen inne mässhallen och vi kommer även att, tillsammans med VVSYN och Plåt & Ventbyrån hålla ett separat seminarium om VF-programmet på gymnasiet.

Carina Lundström, Expert kompetensförsörjning.

”Det känns väldigt roligt att få vara tillbaka på Yrkes-SM för att framförallt få träffa alla unga människor som en dag skall bli en del av vår fantastiska bransch. I år känner vi dessutom att vi verkligen kan ge ungdomarna något extra, bland annat tack vare att det är så många regionala företag som vill vara med och erbjuda PRAO-plats.” säger Carina Lundström hos oss på FU.

Vill du veta mer om vad som händer hos oss under Yrkes-SM så kan du läsa mer på fastighetsbranschen.nu och är du på plats så kom gärna och besök oss i vår monter eller på våra seminarium.