Nyhetsbrev januari/februari 2023

Efter en välbehövlig ledighet så har 2023 startat med full fart och vi vet att det här kommer att bli ett händelserikt år för Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd.

Vi har en ny medlemsorganisation i vår styrelse, Sobona, och vi gläds mycket åt detta då det kommer innebära ytterligare en förstärkning av vår organisation.

En annan sak värt att nämna är Myndigheten för yrkeshögskolans publicering av beviljade utbildningar med start i höst. Här kan du läsa mer om resultatet samt våra tankar kring hur det påverkar branschen och dess kompetensbehov. 


Fastighetsbranschens kompetensbehovsundersökning

Fastighetsbranschens kompetensbehovsundersökning är den största som görs i branschen för våra yrkesroller (fastighetsvärd, fastighetsskötare, fastighetstekniker, fastighetsförvaltare, fastighetsingenjör och byggprojektledare) och den ligger också till grund för dimensioneringen av antalet utbildningar för dessa yrken, både regionalt och nationellt.

Undersökningen går ut med start 6 februari till landets fastighetsbolag och vi ser fram emot ett intressant resultat. Detta  kommer att  distribueras till alla medverkande i undersökningen, publiceras på fastun.se  och presenteras på våra kompetensråd. 


Årets kompetensråd

Nu är datumen satta för årets kompetensråd för fastighetsbranschen och har du inte deltagit på något tidigare så är det här året ett utmärkt tillfälle.

På våra kompetensråd så berättar vi om nationella och regionala kompetensbehov och kommunikationen kring fastighetsbranschen och dess yrken. Vi får inspiration av intressanta föreläsningar om branschen och dess utveckling och tillsammans diskuterar vi kompetensfrågorna som formar vår bransch.

Gå in på  fastun.se/kompetensrad för att läsa mer om när och var råden sker samt hur du gör för att delta. Vi ser fram emot att få träffa dig och ta del av dina tankar och erfarenheter kring fastighetsbranschen och dess kompetens. 


Kommunikationskampanj

Fastighetsbranschens Utbildnngsnämnd har i uppdrag att marknadsföra fastighetsbranschen och i mars kommer vi att genomföra kampanjer på sociala medier i syfte att öka kännedomen samt skapa en känsla om vad det innebär att arbeta i fastighetsbranschen.

Som du säkert känner till så driver vi jobba-i-fastighetsbranschen.se, en plattform för att kommunicera vår bransch, dess yrken och utbildningar till allmänheten och det är den plattformen som vi använder när vi gör kampanjer.

Vill du redan nu se hur en del av kampanjen i mars kommer att se ut så kan du klicka här.


Aktuellt i övrigt

I övrigt så har vi en massa intressanta och spännande projekt på gång, inte minst slutförandet av UPPKOM-projektet för FAVALs del, FUs deltagande i allmänheten i sommar och vårt arbete med våra varumärken. Mer information om allt detta kommer i senare nyhetsbrev. 

Har du några frågor om vår verksamhet eller vill uppmärksamma oss på något som rör fastighetsbranschen, dess kompetens och utbildningar, tveka inte att höra av dig till oss. Du hittar alla våra uppgifter på fastun.se  och du får gärna följa oss gärna på våra sociala medier där vi berättar med om vår verksamhet och svarar på frågar.